Чортків online

Додаток

до рішення міської ради

від 24 грудня 2020 року  № 74

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

ПРО ДЕПУТАТСЬКІ ГРУПИ ТА ФРАКЦІЇ У

ЧОРТКІВСЬКІЙ МІСЬКІЙ РАДІ VІІI СКЛИКАННЯ

 

1.     ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ.

 

1.1. Для спільної роботи по здійсненню депутатських повноважень депутати ради, за партійною ознакою або за іншими ознаками, які направлені на вирішення спільних проблем можуть на основі їх взаємної згоди об’єднуватися в депутатські групи з чисельністю не менше трьох  депутатів.

1.2. Депутатські фракції міської ради формуються на партійній основі депутатами міської ради з чисельністю не менше чотирьох депутатів.

1.2. У своїй діяльності  депутатські групи та фракції міської ради керуються Законом України «Про статус депутатів місцевих рад», регламентом Чортківської міської ради VІІI скликання, цим Положенням, рішеннями міської ради та іншими нормативно-правовими актами.

1.3. Депутатські групи та фракції не можуть формуватися для захисту приватних,   комерційних, професійних чи релігійних інтересів.

1.4. Порядок роботи депутатських груп та фракцій, умови вступу депутата до депутатської групи чи фракції, його виходу чи виключення з неї визначаються самою депутатською групою чи фракцією.

1.5. Депутат може входити до складу лише однієї депутатської групи та  фракції.

 

  1. ПОРЯДОК УТВОРЕННЯ ДЕПУТАТСЬКОЇ ГРУПИ.

 

2.1. Депутатська група може бути утворена в будь-який час протягом строку повноважень ради даного скликання за рішенням зборів депутатів ради, які виявили бажання увійти до її складу.

2.2. Депутати ради, які входять до складу депутатської групи, обирають особу, яка очолює депутатську групу.

2.3. Рішення про створення депутатської групи доводиться до відома депутатів ради головуючим на пленарному засіданні міської ради після отримання підписаного депутатами цієї групи письмового повідомлення про створення такої депутатської групи. У повідомленні зазначаються її назва, персональний склад, партійна належність членів групи та депутатів, які уповноважені представляти групу.

2.4. Після відповідного оформлення матеріалів про утворення депутатської групи головуючий на пленарному засіданні міської ради інформує депутатів про реєстрацію такої депутатської групи та її кількісний склад.

 

  1. ПОРЯДОК УТВОРЕННЯ ДЕПУТАТСЬКИХ ФРАКЦІЙ.

 

3.1. Рішення про об’єднання депутатів у фракцію доводиться до відома депутатів ради головуючим на пленарному засіданні міської ради після отримання письмового повідомлення про створення фракції. У повідомленні зазначаються персональний склад, голова фракції та партійна належність депутатів.

3.2. Після відповідного оформлення матеріалів про утворення депутатської фракції головуючий на пленарному засіданні міської ради інформує депутатів про реєстрацію такої депутатської фракції та її кількісний склад.

3.3. Про зміни у складі депутатської фракції її уповноважений представник повідомляє письмово головуючого на пленарному засіданні міської ради.

 

  1. ПРАВА ТА ПОРЯДОК ДІЯЛЬНОСТІ ДЕПУТАТСЬКИХ ГРУП ТА ФРАКЦІЙ.

4.1. Депутатські групи та фракції мають право:

4.1.1. на пропорційне представництво в постійних та тимчасових комісіях ради;

4.1.2. попередньо обговорювати кандидатури посадових осіб, яких обирає, призначає чи затверджує рада;

4.1.3. на гарантований виступ свого представника на пленарному засіданні ради з кожного питання порядку денного сесії ради.

4.1.4 об’єднуватися з іншими групами та  фракціями.

4.1.5. та інші права передбачені чинним законодавством.

4.2. Керівники або уповноважені представники депутатських груп та фракцій (від кожної по одному) утворюють Погоджувальну раду міської ради, яка є дорадчим органом.

 

  1. ПРИПИНЕНЯ ДІЯЛЬНОСТІ ДЕПУТАТСЬКИХ ГРУП ТА ФРАКЦІЙ.

 

5.1. Діяльність депутатських груп та фракцій припиняється:

5.1.1. у разі вибуття окремих депутатів ради, внаслідок чого чисельність групи стає меншою, ніж 3 депутати, чисельність фракції менше, ніж чотири депутати;

5.1.2. у разі прийняття депутатами ради, які входять до її складу, рішення про розпуск депутатської групи чи фракції;

5.1.3. після закінчення строку, на який депутати ради об’єдналися в депутатську групу чи фракцію  або строку повноважень ради.

5.2. У разі коли склад депутатської групи чи фракції скорочується нижче від встановленої в пункті 1.1. або 1.2. цього цього Положення кількості, вона протягом 15 днів оголошується головуючим на пленарному засіданні міської ради, розпущеною.

 

  1. ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ.

 

6.1. Дане Положення поряд із Статутом та Програмою політичної партії є єдиним документом,  який регламентує діяльність депутатських груп та фракцій в  міській  раді.

6.2. Зміни і доповнення до цього Положення приймаються                          виключно рішенням Чортківської міської ради з урахуванням пропозицій депутатських груп та фракцій.

 

 

Секретар міської ради                                                            Ярослав ДЗИНДРА

 

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту