Чортків online

У міській раді зустрілись з експертом по енергоефективності з Чехіїї

Міський голова Володимир Шматько спільно з заступником міського голови Романом Тимофієм, спеціалістом відділу муніципального розвитку, інновацій та енергоефективності Іриною Шаровською, за участі представників інших структурних підрозділів міської ради та за сприяння координатора Проекту “Енергоефективне врядування в Україні” Андрія Кирчіва провели робочу зустріч із експертом з енергоефективності Лукашем Легоцьким з м. Кошеце (Чехія).

Метою зустрічі стало ознайомлення з напрацюваннями, здійсненими у м. Чорткові задля енергоефективності у комунальній, житловій та інших сферах та надання пропозицій від експерта щодо варіантів вирішення існуючих проблем та обміну досвідом у цьому напрямку.

Міський голова Володимир Шматько:

Для нас надзвичайно важливим є вивчення успішного досвіду країни Європейського Союзу щодо енергозбереження та підвищення ефективності використання енергетичних ресурсів. У свою чергу, місто Чортків послідовно рухаючись у напрямку енергоефективності, також має свої певні здобутки на цьому шляху.

Починаючи з 2016 року міська рада є членом Асоціації «Енергоефективні міста України», нами укладено меморандум з Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України. Також ми є учасниками Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй, підписантами “Угода мерів — Схід”, яка має на меті об’єднати європейські місцеві органи влади (муніципалітети) в добровільне утворення задля спільної боротьби з глобальним потеплінням та ін.

Нами здійснено ряд енергоефективних заходів у навчальних та дошкільних навчальних закладах, комунальних підприємствах, а саме: запровадження енергомоніторингу, здійснення заміни ламп на енергозберігаючі LED, вікон та дверей, часткова заміна  старого та низькоефективнеого обладнання на сучасне та економічне тощо.

Значним досягненням для нас є проведення термомодернізації однієї з найбільших шкіл міста — ЗОШ № 5. Цей проект буде реалізовано вже цьогоріч.

Проте, маємо і ряд проблемних питань. Тому, будемо раді на основі партнерства співпрацювати з невеликими містами Чехії, де є подібні проблеми, а також напрацювання в ділянках ефективного та ощадливого використання енергетичних ресурсів.”

Чеський гість Лукаш Легоцький зазначив, що Чортків дійсно має хороші здобутки і напрацювання в плані енергоефективності, акцентував увагу на високому рівні комплексного підходу до вирішення цих завдань.

Впродовж зустрічі експерт детально розповів як працює система по енергозбереженню та енергоефективності в Чехії, про механізми і методи вирішення існуючих проблем та ін.

Програма перебування робочої групи завершилась відвідуванням загальноосвітніх шкіл № 6 та № 7 і дитячого дошкільного навчального закладу № 5.

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту