Чортків online

Між Чортковом та Заводською селищною ОТГ підписано меморандум про партнерство

У середу, 27 лютого, міський голова Чорткова Володимир Шматько підписав меморандум про партнерство територіальних громад із головою Заводської селищної ОТГ Людмилою Павлінською. 

«Щиро радію за команду Людмили Романівни, адже разом вони показують чудові результати своєї роботи, – зазначив Володимир Шматько. – Для нас важливо напрацювати механізми вирішення проблем щодо стабільного і якісного водопостачання їхньої громади, тому разом починаємо шукати кошти та можливості для втілення цього завдання».

«І таку можливість спробуємо отримати в рамках проекту «Партнерство між міською та сільськими громадами як ефективний інструмент місцевого економічного розвитку», який реалізується Інститутом громадянського суспільства за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», – підсумував міський голова Чорткова.

МЕМОРАНДУМ ПРО ПАРТНЕРСТВО ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД

м.Чортків                                                                                «27» лютого 2019 року

  1. Ми, голови територіальних громад, які підписали цей Меморандум (далі – учасники), розуміємо, що головним завданням органів місцевого самоврядування є створення комфортного та безпечного середовища для життя наших громадян, що може бути забезпечено винятково на основі розумного зростання в межах наших громад та взаємовигідного співробітництва із сусідніми громадами.
  2. Наші територіальні громади сьогодні пов’язані низкою економічних, соціальних та культурних зв’язків, які є основою спільного розвитку та мають величезний потенціал для зростання. Однак цей потенціал може бути використаним найбільш продуктивно лише за умови нашої тісної співпраці та встановлення режиму партнерства та добросусідства між нашими громадами.
  3. В умовах конкуренції між країнами, регіонами та містами за людей та ресурси лише партнерство наших громад може зробити нас сильнішими, більш конкурентними та успішними.
  4. Розвиваючи раніше досягнуті домовленості;

усвідомлюючи важливість та невідкладність створення умов для розумного зростання територіальних громад міста та громад-сусідів;

враховуючи бажання жителів, що проживають в сусідніх населених пунктах, мати нормальне транспортне сполучення, адекватний рівень і якість медичних, освітніх та інших публічних послуг;

розуміючи важливість збалансованого та розумного використання територій наших громад, збереження найбільш цінних земель, об’єктів природної та культурної спадщини;

дбаючи про врахування інтересів наших громад при реалізації обласної стратегії регіонального розвитку, у тому числі через важливі для нас проекти;

відзначаючи необхідність погодженого просторового планування та розміщення об’єктів, що впливають на значні території в наших територіальних громадах,

ЗАЯВЛЯЄМО ПРО ЗАПОЧАТКУВАННЯ ПАРТНЕРСТВА МІЖ НАШИМИ ТЕРИТОРІАЛЬНИМИ ГРОМАДАМИ.

  1. З метою практичної реалізації домовленостей щодо започаткування партнерства ми:

проведемо консультації щодо визначення сфер та форм співробітництва територіальних громад-учасників партнерства;

створимо спільну робочу групу з розробки пропозицій щодо етапів розвитку партнерства, перспективних сфер підготовки проектів регіонального розвитку в інтересах суб’єктів партнерства;

залучатимемо до обговорення найбільш важливих рішень та проектів, які готуватимуться в рамках партнерства, жителів наших територіальних громад;

здійснюватимемо необхідні кроки для неформального обміну досвіду в межах партнерства між депутатами місцевих рад, працівниками виконавчих органів, бюджетних установ та організацій, дітей та молоді.

  1. Для цього учасники партнерства узгодять робочі графіки з підготовки таких проектів, визначать відповідальних осіб та інші необхідні організаційні заходи.
  2. З метою забезпечення партнерства учасники, які підписали Меморандум, планують та проводять спільні заходи: зустрічі, засідання спільних робочих груп, семінари, круглі столи, публічні обговорення тощо.
  3. Учасники партнерства реалізують спільні проекти та програми з питань, які відповідають їх інтересам, популяризують партнерство та висвітлюють свої спільні дії у засобах масової інформації.
  4. Меморандум не накладає на учасників юридичних, фінансових чи інших зобов’язань, крім обумовлених у самому Меморандумі.
  5. Учасники погоджуються, що будь-які зобов’язання та фінансові витрати щодо реалізації спільних проектів регіонального розвитку, визначатимуться окремими домовленостями під час підготовки та подання проекту відповідно до вимог чинного законодавства.
  6. Учасник може припинити свою участь у партнерстві шляхом надсилання письмового повідомлення іншим учасникам за два місяці до дати очікуваного припинення.
  7. Меморандум набирає чинності з дня його підписання учасниками.
  8. Меморандум відкритий до підписання головами інших суміжних територіальних громад.
  9. Меморандум складений у 2 примірниках, по одному для кожного із учасників.

                                     Голови громад:

Територіальна громада

міста Чорткова

 

Заводська об’єднана

територіальна громада

 

Володимир Шматько

 

Людмила Павлінська

 

Україна, 48500, Тернопільська обл.,          Україна, 48523, Тернопільська обл.,

м.Чортків, вул.Тараса Шевченка, 21          смт.Заводське, вул.Чарнецького, 7

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту