Чортків online

Відбулася щорічна серпнева нарада педагогічних працівників Чорткова

У сесійній залі Чортківської міської ради відбулася щорічна серпнева розширена  нарада педагогічних працівників міста, участь у якій взяв міський голова Володимир Шматько, начальниця Управління освіти, молоді та спорту Людмила Поліщук, працівники методичного кабінету, керівники шкіл, представники депутатського корпусу.

Основною темою розмови стали підсумки дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти у 2018-2019 навчальному році та визначення пріоритетних завдань на 2019 /2020 навчальний рік.

«Дорогі педагоги, щиро вітаю вас із початком навчального року. Освітянська галузь завжди була і буде для нас пріоритетною. Саме в школі зростає та виховується підростаюче покоління, цвіт нації – наші діти. Розвиток фундаментальної та конкурентоздатної освіти – це найкраща інвестиція у розвиток держави та нашого міста. Я дуже радий, що наші школи входять в рейтинг найкращих, а випускники вступають на навчання до відомих ВНЗ. Відзнаки на олімпіадах та конкурсах, високі бали  ЗНО – це все результат титанічної праці педагогів. Щиро дякую всім вчителям, які відповідально та наполегливо ставляться до виховання та навчання юних чортківчан», – звернувся до присутніх Володимир Петрович.

З виступами до учасників наради звернулись заступник головного лікаря з експертизи тимчасової непрацездатності та охорони дитинства і материнства Чортківського комунального районного центру первинної медичної (медико-санітарної) допомоги Світлана Грабовецька та провідний фахівець з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Чортківської районної філії Тернопільського обласного центру зайнятості Ірина .

Привітавши колег з початком нового навчального року начальниця Управління освіти, молоді та спорту Людмила Поліщук розповіла про 10 нововведень, які очікують вчителів 2019-2020 навчальному році, про сертифікацію педагогічних працівників, про результати  ЗНО та стан справ «Нової української школи» .

 Людмила Поліщук поінформувала присутніх, що згідно з ПКМУ, від 27 лютого 2019 року № 130, розподіл обсягу субвенції з державного бюджету на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної освіти НУШ становить 540 352 тис. грн. з державного бюджету і  231 580 тис. грн. з місцевого. З них витрачено на придбання: дидактичних матеріалів -184 906 тис. грн. , комп’ютерного обладнання -114 070 тис. грн. , сучасних меблів – 472 890 тис. грн.

Також Людмила Миколаївна повідомила, що з місцевого бюджету виділено 355,7 тис. грн на оздоровлення 72 дітей у дитячому оздоровчому  таборі «Наталія» ( Рахівського району, Закарпатської області) та дитячому оздоровчому комплексі «Збруч» (смт. Скала Подільська). За кошти обласного бюджету відділом молоді та спорту оздоровлено 5 дітей  (у 2018 р. – 8, у 2017 р.  – 13 дітей), зокрема:

«У закладах освіти міста Чорткова створено сприятливі умови для успішного втілення інноваційних процесів у всіх ланках освітньої галузі.

На початку нового навчального року я можу впевнено сказати, що освітянській галузі міста Чорткова є чим пишатись!» – сказала Людмила Поліщук.

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту