Чортків online

Виконком встановив Рекомендації щодо плати за зрізання дерев

Порядок видалення дерев у населених пунктах затверджений постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах».
 
Якщо дерево росте за межами присадибної земельної ділянки, наприклад біля паркану, його видалення здійснюється за рішенням виконавчого органу міської ради.
 
З метою створення умов ефективнішого використання зелених насаджень в Чорткові, запобіганню безконтрольному їх видаленню, збільшення розміру надходжень до місцевого бюджету рішенням виконавчого комітету Чортківської міської ради погоджено Рекомендації щодо встановлення відновної вартості зелених насаджень.
 
Сума, яку повинен буде сплатити заявник за зрізане дерево, кущ чи видалення багаторічних зелених насаджень, визначатиметься за спеціальною формулою. Сюди враховуватимуть їх вік та вартість утримання дерева чи куща. Середня вартість утримання дерев протягом року прийнята наступна:
 
– для листяних порід – (40,36 х 2.046) = 82 грн. 58 коп.;
– для хвойних порід – (41,95 х 2.046) = 85 грн. 83 коп.
 
Нагадаймо, що за незаконно зрізане дерево у межах населеного пункту, тобто без відповідного дозволу, передбачена адміністративна відповідальність, у вигляді штрафу. Також здійснюється відшкодування збитків залежно від діаметру пня незаконно зрізаного дерева.
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту