Чортків online

ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ МОБІЛЬНОСТІ !

ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ МОБІЛЬНОСТІ – ще одна ініціатива, яку підтримує Чортківська міська рада та місто Чортків. Європейський тиждень мобільності (ЄТМ) – це популяризація сталих видів транспорту, яка заохочує громади в рівній мірі враховувати потреби пішоходів, велосипедистів та автомобілістів.

Щороку з 16 по 22 вересня його святкують у понад двох тисячах міст і сіл Європи та світу, щоб показати, що використання приватних автомобілів потрібно зменшувати, а використання громадського транспорту і велосипедів – збільшувати.

Цьогорічний ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ МОБІЛЬНОСТІ вказує на безпечну ходьбу?‍♂️, їзду на велосипеді ?‍♂️ та користь, яку він може мати для нашого здоров’я, навколишнього середовища? та банківського балансу! Активні види транспорту, такі як ходьба та їзда на велосипеді, не мають викидів і допомагають підтримувати серце та тіло здоровими.

Міста, які сприяють ходьбі та їзді на велосипеді на приватному транспортному засобі, також були визнані більш привабливими, з меншими заторами та більш високою якістю життя.

Тож цього вересня, чому б вам не погуляти з нами та випробувати користь хотьби та велосипеда для себе? 
В пятницю 20 вересня запрошуємо всіх жителів Чорткова залишити свій автомобіль дома , скористатися велосипедом, безкоштовним громадським транспортом або просто прогулятися пішки.

Протягом дня ви зможете долучитися до таких подій:
Марш за клімат – спільна загальноміська хода вулицею С.Бандери для привернення уваги до найбільшої екологічної загрози — зміну клімату та природних катаклізмів (аномальні температури, засухи, шквальні урагани), пов’язані з нею. Це унікальний шанс об’єднати наші голоси, щоб захистити своє право на безпечне довкілля, закликавши владу нашої держави до рішучих дій для протидії зміні клімату. Старт о 10.00 біля Домініканського костелу.

Відкрита лекція «Правила дорожнього руху для велосипедистів». Знання ПДР(Правил дорожнього руху) та їх дотримання є важливими складовими безпеки користувачів велосипеда. Завдяки цій лекції ви отримаєте нові знання та практичні поради , рекомендації щодо безпечних поїздок на велосипеді.Початок лекції о 11.00 біля Домініканського костелу.

Перегляд художнього фільму «Гірська жінка на війні». Фільм про 50-річну мешканку Ісландії на ім’я Хатла. Всі знають її, як диригента невеликого хору. Але за цим добропорядним образом ховається завзята екоактивістка, яка бореться з алюмінієвим заводом. Щоби захистити природу, вона готова і високовольтні дроти перерізати, і підкласти вибухівку, і з лука постріляти. Початок перегляду о 12.00 в приміщенні музею –їдальні «Пан Чартковський».

Велопробіг «Чортків та його околиці». Велоклуб «Каденс-Чортків» та Чортківська міська рада запрошують всіх мешканців нашого міста разом закрити велосезон у Чорткові завдяки спільній веломандрівці (12 км) .Старт о 12.00 з площі Героїв Євромайдану (центральна площа). Завершення пробігу буде по справжньому смачним і веселим , бо всі учасники візьмуть участь у Pasta Party. Обов’язкова реєстрація за посиланням: https://forms.gle/tqARrToR73zAd6M2A

Приєднуйся до важливої для спільного майбутнього справи!

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту