Чортків online

Голова Тернопільської ОДА Володимир Труш відвідав Чортків

У четвер, 18 листопада, до Чорткова із робочим візитом завітав голова Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Труш. Очільник області разом із міським головою Чорткова Володимиром Шматьком, депутатом міської ради Михайлом Підгірняком, головою Чортківської РДА Арсеном Марчишаком та його заступником Іваном Заболотним, депутатом обласної ради, директором Чортківського фахового медичного коледжу Любомиром Біликом побували на території інфекційного відділення лікарні, оглянули стан будівництва двох багатофункціональних спортивних комплексів у Чорткові та реконструкції приймально-діагностичного відділення Чортківської ЦКРЛ.
 
У інфекційному відділенні Чортківської районної лікарні всі 34 ліжкомісця зайняті хворими на коронавірус. Також для розміщення хворих перепрофілювали неврологічне, ендокринологічне, гінекологічне та реанімаційне відділення лікарні. Загалом у Чортківській лікарні готові одночасно лікувати 170 хворих на ковід. Втім, зважаючи на постійний ріст кількості інфікованих, лікарня щодня потребує все більше кисню та нових ліжкомісць.
 
Саме тому поруч з інфекційним відділенням змонтували 8-тонну модульну бочку для збереження і газифікації рідкого кисню. Водночас резервним джерелом постачання кисню служать кисневі балони, яких наразі є 60 штук. До слова, лише за останні вихідні для лікування хворих в інфекційному відділенні використали 2,5 тонни кисню…
 
Міський голова Чорткова Володимир Шматько розповів очільнику області, що відразу навпроти інфекційного відділення знаходиться приміщення колишнього дитячого садочка №4, яке зараз перебуває у власності Тернопільської обласної ради. Оскільки ліжкомісць у інфекційному відділенні не вистачає, а пандемія продовжує наступати, є доцільність у перепрофілюванні пустуючого приміщення під ще один корпус для лікування коронавірусних хворих. Міська рада неодноразово зверталась до обласної із проханням передати приміщення на баланс міста, щоб якомога швидше можна було розпочати підведення кисню, забезпечення всім необхідним обладнанням тощо. Голова ТОДА Володимир Труш погодився у доцільності реалізації задуманого та запевнив, що допоможе зрушити ситуацію з місця.
 
Також голова ОДА проінспектував стан будівництва мультифункціонального спортивного майданчика у мікрорайоні Кадуб, який зводиться за кошти Державного фонду регіонального розвитку при співфінансуванні Чортківської міської ради; багатофункціональний майданчик поблизу гуртожитку Чортківського фахового медичного коледжу; початок ремонтних робіт у приймально-діагностичному відділенні Чортківської районної лікарні.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту