Чортків online

У Чорткові триває інформаційно-роз’яснювальна кампанія щодо офіційного оформлення трудових відносин

У Чортківській ОТГ триває інформаційно-роз’яснювальна кампанія з детінізації ринку праці та неприпустимості допуску до роботи працівників без належного оформлення трудових відносин у сферах транспорту та кур’єрської діяльності.
 
Інспектор праці Чортківської міської ради разом із представниками муніципальної варти, відділу контролю за паркуванням, Чортківської районної філії Тернопільського обласного центру зайнятості, пенсійного фонду, управління праці 17 листопада відвідали місця парковок таксі, транспортні підприємства Чорткова та служби доставки «Нова пошта» та «Делівері».
 
Під час заходу роботодавцям розповідали про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин, дотримання умов трудового договору, що гарантує захист соціальних інтересів громадян, права та соціальні виплати, пенсійне забезпечення. Поінформували про наслідки неофіційного працевлаштування та виплати заробітної плати у «конвертах», роз`яснювали трудове законодавство, працівникам розповідали про переваги легального працевлаштування.
 
Суб`єкти господарювання мають усвідомити, що використання робочої сили, неоформлення або несвоєчасне оформлення трудових відносин з найманим працівником є грубим порушенням трудового законодавства, за яке доведеться нести відповідальність. Незадекларована праця створює недобросовісну конкуренцію, наносить шкоду суспільству, державі та працівнику, також знижує доходи місцевого бюджету, а це кошти, за які в громаді будуються дороги, ремонтуються школи і садочки тощо.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту