Чортків online

ВІДЕОУРОК: інструкція з надання першої домедичної допомоги

ВІДЕОУРОК: ІНСТРУКЦІЯ З НАДАННЯ ПЕРШОЇ ДОМЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ!?
 
Заголовки українських та світових ЗМІ вже кілька тижнів присвячені українському питанню – обговоренню ймовірності повномасштабного військового вторгнення російського агресора на територію України. Втім, головне – не допускати паніки та максимально використовувати час на всеможливу підготовку. Адже попереджений – значить озброєний!
 
Чортківська міська рада раніше публікувала інформацію про порядок дій громадян у разі оголошення евакуації, артобстрілів, бомбардування, перелік збірних пунктів, що взяти в аптечку на випадок надзвичайної ситуації, чим наповнити евакуаційний рюкзак школяра та вчителя тощо.
 
Тепер ж викладачі Чортківський медичний фаховий коледж погодились на пропозицію записати у відеоформаті інструкції з надання першої домедичної допомоги, щоб кожен знав, як діяти в екстрених ситуаціях.
 
Отож, у відео ви знайдете інформацію про:
✅ Венозну кровотечу. Накладання ізраїльського бандажу.
✅ Артеріальну кровотечу. Накладання турнікета.
✅ Критичну кровотечу внаслідок вогнепального поранення. Техніку тампонування рани.
✅ Травму нижньої кінцівки. Перелом, його ознаки, накладання шини (у випадку наявності), методи фіксування кінцівок за відсутності шини.
✅ Травму верхньої кінцівки. Фіксування верхніх кінцівок при забоях та переломах за допомогою косинки.
✅ Пов’язки Дезо та Вельпо. Накладання бинтових пов’язок при переломах ключиці, плечової кістки, вивихах плеча (при різних ступенях медичної підготовки).
✅ Правила перенесення потерпілого на ношах (у випадках його притомності та непритомності).
✅ Етапи серцево-легеневої реанімації, переведення постраждалого в стабільне положення (+ огляд постраждалого).
 
Чортківська міська рада від імені усіх жителів нашої громади дякує заслуженому лікарю України, кандидату медичних наук, депутату Тернопільської обласної ради, директору Чортківського медичного фахового коледжу Любомиру Степановичу Білику за якісну організацію курсів першої домедичної допомоги.
 
А також викладачам коледжу, котрі безпосередньо взяли участь у підготовці курсу: Р.В. Вербі, Ю.В. Смірнову, М.Р. Юрківу, С.М. Хомі, О.І. Бачинському, Р.К. Сухінському, А.Л. Орленку, Н.В. Кухарчуку, Н.І. Садовій.
 
Просимо переглянути відео повністю та максимально його поширити!?

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту