Чортків online

ДО ЧОРТКОВА ЗАВІТАВ ВІДОМИЙ ЕКОМОТИВАТОР МАКСИМ ЗАЛЕВСЬКИЙ

 
Міський голова Чорткова Володимир Шматько зустрівся із знаним екомотиватором Максимом Залевський, який курує «Зелену школу» у Києві. Він не лише заохочує до створення в Україні екопоселень, а й допомагає із їхньою інтеграцією у європейську мережу.
Максим розповів, що вже наступного дня після повномасштабного вторгнення ГС «Глобальна мережа екопоселень» та ГС «Пермакультура в Україні» об’єднали зусилля, мобілізували свої мережі і створили мапу локацій в сільській місцевості, що готові приймати людей, які шукають короткострокового чи довгострокового прихистку. В партнерстві з організацією Global Ecovillage Network Europe вони створили також мапу європейських еко-спільнот, що готові приймати українських біженців.
Станом зараз вони мають близько 70 локацій в Україні і 300 в Західній Європі, і українські локації прийняли близько 3500 осіб. Вони займаються щоденною координацією людей та локацій, збором коштів та перенаправленням їх на потреби створених прилистків.
Чому екопоселення?
• Локації знаходяться в сільській місцевості, яка є більш безпечною ніж міста.
• Мережа покриває всю Україну, що дозволяє не тільки знайти локацію ближче до себе, але й пересуватися по локаціях як по коридору у випадку, якщо ви рухаєтесь в бік західного кордону. Саме так виникла назва «Зелена дорога».
• Екопоселення є достатньо сталими завдяки згуртованості, харчовим запасам, вмінню вирощувати їжу.
• В більшості екопоселень є вільні будинки, які використовуються для розміщення внутрішньо переселених осіб.
• Мешканці цих спільнот відрізняються доброзичливістю і здатні надати психологічну підтримку вимушено переселеним особам.
• Практично в усіх спільнотах є діти, що спрощує перебування внутрішньо переміщених осіб з дітьми.
У свою чергу Володимир Шматько зацікавився розповідями екоактивіста та запевнив, що у випадку ухвалення рішення про створення екопоселення на території Чортківської громади – місцева влада всебічно сприятиме реалізації задуму, зокрема допомагатиме із написанням грантових заявок тощо.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту